بهترین نوع قالب یوبوت موجود در بازار ایران کدام است؟

(بررسی پارامترهای رتبه بندی انواع قالب های یوبوت)


در این مقاله به منظور تشخیص بهترین نوع قالب یوبوت موجود در بازار، پارامترهای مشخصه یوبوت های مختلف با یکدیگر مقایسه می گردد. این پارامترها شامل پایه دار و بدون پایه بودن قالب های یوبوت، ابعاد قالب ها، جنس و استحکام آن ها، ارتفاع های موجود و نوع قالب ها (جفت/دوبل و یا تک) می باشند. بهترین نوع قالب یوبوت آن قالبی ارزیابی می گردد که بر اساس پارامترهای عنوان شده در زیر، نسبت به دیگر قالب ها برتری داشته باشد.
قالب های پایه دار، در زیر از 4 عدد پایه برخوردار هستندو نقش این پایه ها ایجاد فضای خالی (به ضخامتی معادل با ارتفاع پایه) برای تشکیل لایه بتنی زیرین دال مجوف می باشد. برخی قالب های موجود در بازار فاقد این ویژگی بوده که از نظر فنی صحیح نمی باشد. چرا که در این حالت، قالب های یوبوت مستقیمأ بر روی شبکه میلگردی زیرین دال قرار گرفته که این امر سبب ایجاد مشکل برای کاور میلگردها می شود.
ابعاد قالب های استاندارد حدود 50 سانتی متر بوده که این مقدار بر اساس تجربیات اجرایی و فنی به دست آمده است. مقادیر کمتر و یا بیشتر از این مقدار باعث بروز مشکلات اجرایی خواهد شد. در صورتی که قالب های یوبوت دارای ابعادی کمتر از 50 سانتی متر باشند، مقدار بتن مصرفی سقف افزایش یافته و مشکلات بعدی را ایجاد می کند.

 
قالب یوبوت استاندارد,یوبوت,شرکت یوبوت,مدیران سازه,بهترین یوبوت

مشخصات قالب یوبوت استاندارد

 
جنس قالب ها از دیگر مسائل حائز اهمیت در تعیین بهترین یوبوت می باشد. این قالب ها همانگونه که در مبحث پنجم مقررات ملی ساختمان آمده است، بایستی از مواد پلی پروپیلنی (PP)، توخالی و مطابق با استاندارد BBA باشد. استفاده از دیگر مواد مانند پلی استایرن ( یوبوت یونولیتی ) و توپُر کردن این قالب ها سبب ایجاد مشکلات فراوانی می گردد. استحکام قالب های یوبوت حین اجرا بسیار مهم بوده چنانکه دیده می شود قالب های ناکارآمد تحت بارهای اعمالی حین اجرا دچار شکستگی و خرابی می گردند. علاوه بر این، در صورتی که جنس این قالب ها از پلی استایرن باشد در صورت آتشسوزی به دلیل تولید گاز متصاعد شده از این نوع مواد، سقف دچار انفجار شده و حادثه آفرین خواهد شد. لذا توصیه اکید کارشناسان، استفاده نکردن از مواد یونولیتی در تولید قالب های ماندگار یوبوت می باشد.
وجود تمامی ارتفاع های ممکن برای قالب های یوبوت در ویترین محصولات بهترین شرکت یوبوت ، معیار دیگری برای ارزیابی اینگونه قالب ها می باشد. بدیهی است که هر پروژه ساختمانی بر اساس شرایط خود مانند طول دهانه و کاربری، ضخامت دال مجوف مخصوص به خود داشته که این به انتخاب ارتفاع قالب یوبوت مورد استفاده در آن پروژه می انجامد. در صورتی که شرکتی فاقد همه ارتفاع های قالب های یوبوت باشد ممکن است به دلایل منفعت جویانه اقدام به طراحی سازه با قالب های موجود خود با ارتفاع های بالاتر و یا کمتر نموده که این امر سبب طراحی غیر اقتصادی سازه می گردد.
قالب های یوبوت مطابق ضوابط مرکز تحقیقات ساختمان بایستی احجام کاملا بسته باشند، از آنجا که برخی از قالب های تک فاقد درب برای بستن قالب از زیر می باشند لذا استفاده از اینگونه قالب های یوبوت صحیح نمی باشد؛ چرا که در حین بتن ریزی مقداری از بتن از زیر به درون قالب های یوبوت نفوذ می کند که سبب مصرف بتن بیشتر در سازه و حتی ایجاد خیزهای پیش بینی نشده بعد از اجرای سقف می گردد. لذا استفاده از قالب های جفت (دوبل) و یا قالب های یوبوت تکی که در زیر دارای یک صفحه مسدود کننده هستند از نظر فنی، مثبت ارزیابی می گردند.
با توجه به مطالب گفته شده، می توان در انتخاب قالب یوبوت، به نحوه بهتری تصمیم گیری نمود. همچنین می توانید به منظور اطلاع از مشخصات قالب یوبوت استاندارد،  اینجا را کلیک نمایید.
شرکت مدیران سازه، تولید کننده قالب های یوبوت استاندارد و ارائه دهنده خدمات مهندسی مرتبط با سقف های یوبوت آماده همکاری با کارفرمایان گرامی می باشد. لازم به ذکر است که قالب های یوبوت تولیدی این مجموعه از کیفیت خوب و استحکام بالا برخوردار بوده و مطابق توضیحات عنوان شده در این بخش تولید می گردند.

تهیه کننده: دپارتمان تحقیق و توسعه شرکت مدیران سازه

2 دیدگاه ها

  1. سلام.وبسایت خیلی خوب و جامعی دارید.ممنون
    ما در زمینه درب های ضد سرقت و ضد
    حریق فعالیت می کنیم.خوشحال میشوم از وبسایت ما دیدن کنید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *