سوالات متداول سقف یوبوت

پرسش ها در حوزه قالب های یوبوت

1قالب های یوبوت از چه موادی ساخته می شوند؟
این قالب ها از جنس پلی پروپیلن (P-P) بازیافتی می باشند.
2قالب های یوبوت چه مقدار وزن تحمل می کنند؟
قالب های تولیدی مجموعه مدیران سازه قادر به تحمل وزن حدود 100 کیلوگرم برای قالب های بدون حفره میانی و حدود 200 کیلوگرم برای قالب های دارای حفره میانی می باشند.
3تفاوت قالب های تک و قالب های جفت (دوبل) در چیست؟
قالب های تک به صورت حجم های یکپارچه ای هستند که معمولا در زیر خود، باز هستند. قالب های جفت، از دو بخش شامل یک زیره و دیگری رویه تشکیل شده است. این قالب ها بعد از سرهم کردن می توانند مورد استفاده قرار گیرند. قالب های جفت نسبت به قالب های تک دارای مزیت هایی از قبیل امکان بارگیری تعداد بیشتر و ایجاد یک حجم بسته بعد از سرهم شدن می باشند.
4درون قالب های یوبوت با چه پر می شود؟
درون این قالب ها با هیچگونه ماده ای پرنمی شود. ماهیت این قالب ها ایجاد فضای خالی درون ضخامت دال بتنی می باشد. قالب های یوبوت کاملا توخالی می باشند.
5نحوه فروش قالب های یوبوت به چه صورت است؟
شرکت مدیران سازه به منظور در نظر گرفتن منافع کارفرمایان قالب های یوبوت را بر اساس تعداد مورد نیاز پروژه عرضه می کند. در صورتی که تعداد این قالب ها برای پروژه مشخص نشده باشد، کارفرما می تواند انجام خدمات فاز یک را درخواست نماید. لازم به ذکر است که این خدمات به صورت رایگان توسط مجموعه مدیران سازه ارائه می گردد. جهت کسب اطلاعات بیشتر از منوی خدمات، «طراحی سازه (فاز یک)» را مشاهده نمایید.
6ظرفیت بارگیری یک کامیون یوبوت چه تعداد می باشد؟
بر اساس ارتفاع قالب یوبوت متغیر است. بر این اساس بطور متوسط بین 800 تا 1200 عدد بلوک یوبوت را می توان در یک کامیون بارگیری نمود.
7در هر متر مربع از سقف یوبوت چه تعداد قالب یوبوت مورد نیاز است؟
با توجه به اینکه تا فاصله مشخصی از لبه دال ها، اطراف ستون ها، بازشوها و دیوارهای برشی قالب های یوبوت قرار داده نمی شوند، در صورتی که تعداد قالب یوبوت مصرفی را بر متراژ زیربنای پروژه تقسیم کنیم، تعداد قالب یوبوت مورد نیاز سقف یوبوت عددی بین 1.7 تا 2.3 به دست می آید. بنابراین، تعداد قالب یوبوت در هر متر مربع از پروژه را می توان بطور متوسط برابر با 2 عدد در نظر گرفت.
8قالب های یوبوت سوراخ دار چه تفاوتی با نوع بدون سوراخ آنها دارند؟
قالب های دارای حفره میانی ( یوبوت سوراخ دار- یوبوت حفره دار ) که بواسطه حفره ای که در وسط قالب تعبیه شده است دال بتنی بالا و پایین قالب یوبوت را به یکدیگر متصل می کنند، دارای تحمل بار بیشتری بوده و سبب تسهیل عملیات ویبره در حین اجرای سقف می شوند. از طرف دیگر، به دلیل وجود حفره ها تا حدودی مصرف بتن سقف نسبت به نوع بدون حفره افزایش می یابد. استفاده از هر دو نوع قالب یوبوت ( حفره دار و بدون حفره ) در سقف ها مجاز بوده و به نظر کارفرما و طراح سازه پروژه بستگی دارد.

پرسش ها در حوزه طراحی سقف یوبوت

1مبانی طراحی این نوع سقف ها چیست؟
طراحی سقف یوبوت همانند دال توپر می باشد. پژوهش های علمی این مسئله را ثابت کرده که دال های بتنی مجوف از نظر خمشی دارای رفتاری مشابه دال های بتنی توپر هستند. بطور معمول طراحی این نوع سقف در نرم افزارهایی مانند SAFE و با در نظر گرفتن یک ضخامت معادل و طراحی اسکلت سازه بتنی نیز در نرم افزار ETABS و یا SAP انجام می پذیرد.
2آیین نامه های مورد استفاده در طراحی این نوع سقف ها چه هستند؟
به منظور طراحی سقف یوبوت مباحث 6 و 9 مقررات ملی ساختمان به همراه استاندارد 2800 بطور معمول در کنار ضوابط آیین نامه ACI318 مورد استفاده قرار می گیرند.
3مراحل طراحی دال های بتنی مجوف یوبوت چگونه است؟
ابتدا با توجه به جداول و نمودارهای برآورد ضخامت، با توجه به باربری سقف و حداکثر طول دهانه پروژه موجود، ضخامت اولیه ای به دال بتنی مجوف اختصاص داده می شود. بر این اساس وزن مرده دال و همچنین ضخامت معادل دال توپر به دست می آید. بارمرده و زنده سقف و ضخامت معادل ذکر شده در نرم افزار طراحی دال وارد شده و خیز ماکزیمم سقف محاسبه می شود. مقدار این خیز بایستی کمتر از مقدار تعیین شده آیین نامه ای باشد. در اینصورت ضخامت دال بتنی مجوف مورد قبول بوده و نوع قالب یوبوت مورد استفاده پروژه تعیین می گردد. سپس در مرحله بعد با استفاده از مشخصات دال طراحی شده، اسکلت بتنی مطابق ضوابط و روال مرسوم طراحی می گردد.
4نحوه مدلسازی سقف یوبوت به صورت شیبدار چگونه است؟
مدلسازی سقف های یوبوت با شیب های معمولی همانند مدلسازی اینگونه سقف ها به صورت تخت انجام می پذیرد و نیاز به تغییر پارامترهای خاصی نمی باشد. در خصوص استفاده از این نوع سقف در شیب های بیشتر، به دلیل مسائل اجرایی، استفاده از دال بتنی توپر توصیه می گردد.

پرسش ها در حوزه اجرای سقف یوبوت

1دو مرحله ای بودن بتن ریزی در اجرای این نوع سقف به چه معنا است؟
در عملیات اجرای سقف یوبوت، بتن ریزی در دو مرحله انجام می پذیرد. در مرحله نخست بتن با روانی یا اسلامپ بالاتر ( در حدود 12 تا 13 سانتی متر ) مورد استفاده قرار می گیرد. این کار با افزودن افزودنی های روان کننده به مخلوط بتنی حاصل می گردد. بتن ریزی تا سطح زیرین قالب های یوبوت ادامه یافته تا بتن تمام سطح زیرین قالب های یوبوت را پر کند. بعد از سپری شدن مدت زمان کوتاهی تا زمانی که مخلوط بتنی کمی سفت شود، بتن ریزی مرحله آخر تا دستیابی به ضخامت مورد نظر انجام می پذیرد و در این مرحله عملیات ویبره در هر چهار طرف قالب های یوبوت بایستی انجام پذیرد تا ضمن همگن سازی مخلوط بتنی و جلوگیری از اتصال سرد، نسبت به پر شدن سطح زیرین قالب های یوبوت با بتن اطمینان حاصل گردد.
2روان کننده، فوق روان کننده و ابر روان کننده چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند؟
روان کننده های بتن اولین نسل تولید شده افزودنی بتن می باشند که بر پایه لیگنوسولفونات بوده و معمولأ برای بتن های معمولی با نسبت آب به سیمان بیشتر از 0/45 کاربرد دارند. فوق روان کننده ها دومین نسل روان کننده های بتن می باشند که بر پایه نفتالین سولفونات بوده و برای بتن های با نسبت آب به سیمان 0/4 تا 0/45 مورد استفاده قرار می گیرند. ابر روان کننده ها جدیدترین نسل روان کننده هستند که بر پایه پلی کربکسیلات بوده و برای تولید بتن های ویژه مانند بتن خود تراکم کاربرد دارند. این نوع روان کننده ها پرهزینه بوده و معمولأ در بتن با نسبت آب به سیمان کمتر از 0/4 استفاده می شوند.
3عملکرد فنی روان کننده ها چگونه است؟
بسته به نسبت آب به سیمان می توانند دارای عملکردهای به شرح زیر باشند:
1- در بتن با نسبت آب به سیمان برابر با بتن شاهد (کنترل)، باعث افزایش روانی بتن شده و بتن را بدون کاهش مقاومت، کار پذیر می کنند.
2- در بتن با نسبت آب به سیمان کمتر از بتن شاهد (کنترل)، علاوه بر فراهم نمودن روانی کافی سبب افزایش مقاومت بتن می شوند.
3- در بتن با عیار سیمان کمتر، می توانند به وسیله کاهش نسبت آب به سیمان و تأمین روانی بتن، سبب صرفه جویی در مصرف سیمان گردند.
4ظرفیت یک تراک میکسر چقدر است؟
ظرفیت متعارف تراک میکسر بین 5 تا 9 مترمکعب می باشد.

در صورتی که پاسخ سوال خود را نیافتید

با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید و یا از طریق فرم زیر سوال خود را مطرح نمایید.

در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ داده خواهد شد